Volledige integratie White Label Accounting

De samenwerking met White Label Accounting kent tot op heden 2 smaken. 

  • Het geïntegreerde model en het;
  • Partnershipmodel. 

Onderstaand schetsen we een beeld van het geïntegreerde model. Je zult ontdekken dat de mogelijkheden in deze samenwerkingen op maat in te steken zijn.

 

Wat betekent het geïntegreerde model?

Dit is de reinste en oorspronkelijk vorm van het White Label Accounting model. Zoals de naam het eigenlijk al zegt: we bieden onze partners een model waarmee zij boekhouddiensten aan de aangesloten ZZP’ers kunnen bieden onder de eigen vlag. Je kunt ons als de motor achter een eigen boekhoudservice zien. Deze vorm wordt voornamelijk gebruikt om de eigen dienstverlening te complementeren.

 

Verschilt het verdienmodel naargelang de samenwerking (Integreerde model of Partnershipmodel?

Nee.

Hoe integreren wij jullie op ons platform of website?

In deze vorm van samenwerking zie je dat de boekhouddiensten in de eigen omgeving van de ZZP’er worden aangeboden. Dus de ZZP’er dient ingelogd te zijn bij onze partner. 

 

We kennen hierin (tot op heden) twee opties:

Optie 1: We werken met een geïntegreerde tegel in het platform van onze partner. Deze tegel (kan ook tekst met een link zijn) geleid de ZZP’er door naar een eigen subdomein. Bijvoorbeeld: [voorbeeld].boekhouder-online.nl. De ZZP’er schrijft zich bij ons in en het verdere onboardingsproces nemen wij voor onze rekening. 

 

Optie 2: We werken wederom met dezelfde tegel alleen neemt onze partner het onboardingsproces voor zijn rekening. Dat kan relatief makkelijk middels een geïntegreerd formulier. Onze partner voorziet ons dan van de aanmeldingen die wij verder oppakken.

 

Hierna gaat het als volgt verder.

De ZZP’er ontvangt van ons een opdrachtbevestiging en het verzoek zijn stukken te uploaden. De bevestiging kan elektronisch worden ondertekend. De documenten geüpload. 

 

[Note: we kennen ook samenwerkingen waarin we gegevens van onze partner aangereikt krijgen. Dat versnelt het cliëntacceptatieproces. Let wel: hiervoor hebben wij en onze partner expliciete goedkeuring van de ZZP’er nodig.]

 

Zie ook: https://white-label-accounting.nl/hoe-het-werkt-nl/

 

Vanaf dit punt hebben we de mogelijkheid tot een verdere integratie. 

Optie 1 – geen verdere integratie: De ZZP’er ontvangt toegang tot ons portal: portal.boekhouder-online.nl. Op administratief vlak loopt alles via ons.

Optie 2 – volledige integratie: De door ons verwerkte boekhoudkundige gegevens worden met onze partner uitgewisseld. De relevante gegevens zoals: balans, winst-en-verlies etc zijn voor de ZZP’er via het portal van onze partner te benaderen. Voor serviceaangelegenheden met betrekking tot de administratie en belastingtechnische zaken lopen ook in dit geval via ons. 

Wat zijn de voordelen?

Deze samenwerking wordt meestal aangegaan om de eigen diensten uit te breiden. Vaak gaat het dan om een platform wat een intensieve samenwerking met de ZZP’er heeft. De ZZP’er logt vaak in. Heeft zijn/haar eigen omgeving. 

De financiële administratie kan de missing link  vormen in de eigen diensten. Door vergaande integratie tussen de eigen diensten en onze diensten ontstaat een completer product.

 

Hoe meten wij of een freelancer via ons bij jullie binnenkomt?

Van iedere cliënt die via onze partner bij ons binnenkomt, ontvangt de partner in de maandelijkse verzamelfactuur een overzicht. Als validatietool bieden we een extra service. Het is mogelijk om van Iedere aanmelding via het subdomein of landingspagina een melding te ontvangen. Dit is geïntegreerd in onze aanvraagmodule en kan indien gewenst toegevoegd worden.

 

Wat is de customer journey?

Dat is uiteraard afhankelijk van de insteek. Over het algemeen kunnen we stellen dat de gebruiker het onboarden als zijnde een verlenging van de dienstverlening van de partner ervaart.

 

Hoe zit het met de gegevensbescherming?

We werken volledig online en dat met de hoogste veiligheidsstandaarden. Onze partners zijn zijn de crème de la crème in hun gebied. Denk hierbij bijvoorbeeld aan Workspace van Google.

 

Krijg ik informatie van de freelancer vanuit jullie?

Dat hangt ervan af hoe de samenwerking is ingestoken. Zie bovenstaand onder: Hoe integreren wij jullie op ons platform of website.